Bibliotekarien tipsar – ny novellsamling av Mårten Melin

Bibliotekarien tipsar – ny novellsamling av Mårten Melin

Mårten Melin har en förmåga att få det att se ut som om det är lätt att skriva för barn och unga; texten liksom flyter på och dialogerna känns naturliga. Egentligen är ju sanningen istället att det är extremt svårt som vuxen att skriva ur ett utpräglat barnperspektiv. Men Melin lyckas, vilket gör att det är en fröjd att läsa även den nya boken, Typ helt övernaturligt : 12 berättelser till, som är en novellsamling med just 12 noveller. Några av karaktärerna känns igen från hans tidigare Monsterskolan-trilogin, men man måste inte ha någon förförståelse för att läsa novellerna. Det som gör samlingen så bra är att de samtidigt som de har det övernaturliga och rysliga gemensamt så tar var och en upp ämnen som kärlek, vänskap och sorg.

Den som inte har läst författarens verk innan har mycket att se fram emot, då han är mycket produktiv och har gett ut både lättläst och mellanålderslitteratur. Han har även skrivit poesi för barn, där poesisamlingen Jag är världen blev nominerad till Augustpriset 2012. Innan har Mårten Melin även gett ut novellsamlingen Liksom helt magiskt : 12 berättelser.

Boken hittar du hos Adlibris och Bokus

Typ helt övernaturligt - 12 berättelser till Bokomslag Typ helt övernaturligt - 12 berättelser till
Mårten Melin
Novellsamling
Rabén & Sjögren
2016-06-02
160
9-12 år

Ny novellsamling för barn och unga av Mårten Melin, där det övernaturliga och rysliga står i fokus!

2 reaktioner till “Bibliotekarien tipsar – ny novellsamling av Mårten Melin

 1. Hej Sandra!

  Vilken underbar blogg du har 🙂 Den ska jag genast lägga till i min läsarlista!! Och på tal om Mårten Melin; oj vad jag längtar efter att få denna i min hand! Älskar hans böcker så mycket.

  Hälsningar,
  Isabella

  1. Hej Isabella, och tack så mycket! Skulle dock vilja hålla på med bloggen mycket mer än jag gör i dagsläget; men kanske en dag i framtiden 🙂 ag håller med angående Melin – han skriver riktigt bra för barn och unga!
   Ha det gott!
   /Sandra

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.