Benny Björn tänker utanför ramarna – Philippe Coudray

Benny Björn tänker utanför ramarna – Philippe Coudray

Det är först på senare tid som jag upptäckt serier, och jag måste säga att serier som medium är mycket tilltalande. Kanske för att det här mediet påminner mycket om bilderböcker, vilka jag har en fäbless för; just av den främsta anledningen att både text och bild får utrymme och tillsammans skapar en helhet och mening. Det finurliga med serier är att varje strip kan vara som en egen hel berättelse, och just precis så är det i serierna om Benny Björn av den franske serietecknaren Philippe Coudray. Varje sida innehåller en strip med ett eget namn och en ny situation med huvudkaraktären björnen, som ibland har sällskap av sin vän kaninen eller andra karaktärer. De är ofta både komiska och dråpliga, och Benny Björn drar sig inte för att till exempel äta så mycket han orkar i en matvarubutik för att han helt enkelt är hungrig, eller använda sin vän kaninen som diskhandduk. Men serien handlar även om vänskap, samt väcker även det filosofiska tänkandet för både stora och små läsare.

Dessutom finns i slutet av boken tips på hur man läser serier med barn, och fakta för lärare och pedagoger som vill använda serier i undervisningen. Texten är språkgranskad av svenskläsare, och med andra ord tänkt som ett sätt att öva upp läsförmågan hos barn. Coudrays serier används ofta i undervisningen  i Frankrike, och han har vunnit flera priser i sitt hemland men även blivit nominerad till Eiserpriset i USA för sina kreativa insatser inom tecknande serier.

Boken hittar du hos Adlibris och Bokus

Benny Björn tänker utanför ramarna (Benjamin Bear in Fuzzy Thinking) Bokomslag Benny Björn tänker utanför ramarna (Benjamin Bear in Fuzzy Thinking)
Benny Björn
Philippe Coudray
Seriealbum för barn
Cosmos Comics AB
2016-04-29
34
6-9 år

Ett pedagogiskt seriealbum som barn som blandar filosofi och humor!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.