Billie. Avgång 9:42 till nya livet – Sara Kadefors

Billie. Avgång 9:42 till nya livet – Sara Kadefors

Billie är tolv år gammal och blir på grund av att hennes mamma är oförmögen att ta hand om henne forsterhemsplacerad hos en familj i det lilla samhället Bokarp, 7 timmars tågresa från Stockholm. Ganska omgående står det klart för Billie att det är något underligt med den nya familjen; mamman som ser ledsen ut när hon tror att ingen ser, och som anstränger sig för mycket för att allt ska vara perfekt. Samtidigt märker hon knappt sina egna barn, och ägnar uppmärksamheten åt ett träd istället. Pappan är en besserwisser som helst tillbringar sin lediga tid i motionsspåret, och de två barnen verkar båda stänga in sig i sina egna världar. Billies värld där man pratar om känslor och ser tv-serier för vuxna på kvällarna krockar med familjens alla regler och deras kalla och ytliga sätt. Men trots detta och tack vare sin ständiga optimism bestämmer sig Billie för att passa in i familjen. Att hon på kvällarna skypar med sin MS-sjuka mamma, och har många nya vänner på skolan gör att hon inte längtar hem så mycket. En dag säger hennes lärare till henne att hon är en sådan som känner på sig när någon behöver hjälp, och snart inser Billie att det är precis så det är. Familjen behöver hennes hjälp att komma över det fasansfulla de varit med om, och hitta vägen tillbaka till varandra igen.

En mellanåldersbok som tar upp många svåra ämnen på samma gång, samtidigt som den blandar in en stor skopa med humor och glädje.

Boken hittar du hos Adlibris och Bokus

Billie. Avgång 9:42 till nya livet Bokomslag Billie. Avgång 9:42 till nya livet
Billie del 1
Sara Kadefors
Barnroman
Bonnier Carlsen
2016-01-19
169
9-12 år

Den första delen i Sara Kadefors serie "Billie", som riktar sig till barn- och ungdomar. Billie är en stark tjej med mycket humor och glädje, trots sin svåra situation i livet. Den dagen hon kommer till sitt nya fosterhem i Skåne förändras inte bara hennes liv, utan även familjen hon bor hos.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.